Nyakkendőt vagy Csokornyakkendőt viselj?

Gyakori dilemma, de én azt mondom hagyd, hogy a ruházat többi része diktálja a megjelenésednek megfelelő viseletet. Ha az öltözeted többi darabját már kiválasztottad, akkor valójában már el is dőlt, hogy nyakkendőt vagy csokornyakkendőt fogsz-e viselni. Ennek az az oka, hogy a nyakkendőválasztás rendkívüli módon függ a viselési körülményektől – az öltöny vagy a szmoking, az esemény formalitása és még az ing stílusa is szerepet játszanak a döntésben. Nagyon bonyolultnak tűnik, de mindjárt megmutatom, hogy nem az…

Nyakkendő

Csak néhány esetben kell betartani a tényleges nyakkendőszabályokat. Ezek nagyon specifikus helyzetek, és ebben a cikkben bemutatjuk a legfontosabbakat. Ellenkező esetben az határozza meg, hogy nyakkendőt vagy csokornyakkendőt kell viselni, hogy mennyire formális az esemény.

Ha az esemény nagyon formális (fekete nyakkendőt ír elő, vagy szmokingra lesz szükséged), akkor egy fekete csokornyakkendő a megfelelő választás. Mindig jobb, ha kissé túlöltözött vagy és kevésbé hétköznapi.

Ha öltönyt viselsz, vagy ha tudod, hogy lazább lesz a légkör, akkor inkább a nyakkendőt ajánlom. És bár ritkábban viselik egyszerűbb alkalmi események során, a csokornyakkendő ugyanúgy jó választás lehet, mint a nyakkendő. Amiben jól érzed magad, az működni fog!

Ha szmokingot viselsz

Ha a meghívón a „black tie” kifejezés szerepel, azt jelenti, hogy az esemény elég formális, előírja a szmokingot. Ez esetben mindig csokornyakkendőt viselj! Ha az esemény kissé lazább, akkor viselhetsz nyakkendőt is. De mindenképp koromfekete, vagy fekete alapon egyszerű mintájú nyakkendőt válassz.

Ha öltönyt viselsz

A csokornyakkendő kevésbé gyakori választás, de pont ezért hatásosabb lehet és kiemel a tömegből. A legtöbb ember öltönyhöz szívesebben visel nyakkendőt és bár nem te leszel az egyetlen, egy jó nyakkendővel nem lehet mellényúlni. Az igazság az, hogy öltönyhöz, nincs “rossz” nyakkendő választás.

Ha nem akarsz nyakkendőt viselni

Az is segíthet kiemelkedni a tömegből, ha nem viselsz nyakkendőt, függetlenül attól, hogy az inged legfelső gombját elegánsabban be- vagy lazábban inkább kigombolod. Ez a legjobban öltönyben működik, de hivatalos eseményeknél (pl. esküvők stb.), nem ajánlott nyakkendő nélkül megjelenni!

Kövess minket Facebook-on és értesülj legfrissebb akcióinkról!

12.000 Ft feletti rendelés esetén INGYENES házhozszállítás