Szállítás & Fizetés

 

1. Szállítás

A Honlapon leadott rendelések kiszállítása a Posta MPL futárszolgálat igénybevételével történik, az online rendelés során a Felhasználó által megadott címre.

A futárszolgálat hétfőtől-péntekig, 08:00-17:00 óra között kézbesíti a megrendeléseket. Amennyiben Felhasználó ebben időszakban nem tartózkodik a megadott címen, szállítási címként célszerű olyan szállítási címet megadni, ahol a szállítási időszakban a Felhasználó biztosan át tudja venni a megrendelt terméket. Fontos, hogy a szállítás címhez megadjon minden információt, például a kapucsengőn lévő nevet, ha az eltér az Ön nevétől, ha munkahelyére szállítunk, a cég nevét, egyéb fontos adatokat.

A regisztráció során megadott email címre a Felhasználó részére a moncor.hu nem küld értesítést a csomag aktuális helyzetéről, csak arról tájékoztat, hogy a csomag postázásra került.

Amennyiben a Felhasználó a nem tartózkodik a rendelés során megadott szállítási címen, akkor a futárszolgálat másnap újra próbálja a kézbesítést. Második sikertelen kézbesítés után a küldemény szállítását újra meg kell rendelni és a szállítás díját újra ki kell fizetni. A futárszolgálatnak az moncor.hu megadja a Felhasználó telefonszámát, így a futár fel tudja venni a Felhasználóval a kapcsolatot kézbesítés előtt, illetve abban az esetben, ha bármi gond lenne a kiszállítással kapcsolatban.

A Magyar Posta Zrt. elérhetőségei:

1.1. Csomag átvétele

A felhasználó köteles a kiszállítás (vagy a személyes átvétel) időpontjában a csomag sértetlenségét ellenőrizni.

Ha a Felhasználó sérülést tapasztal a terméken vagy a csomagoláson, az átvétel során, a sérülésekről a kiszállítást végző személy jelenlétében jegyzőkönyvet kell felvenni. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét az moncor.hu díjmentesen biztosítja. Az átvételt követően észlelt sérülésért az moncor.hu felelősséget nem vállal!

1.2. Szállítási költségek

A moncor.hu webáruházban megrendelt termékek házhozszállításának díjai Magyarország területén:

  • Utánvétellel történő fizetés esetén: bruttó 990.- Ft + 200.- Ft, azaz összesen: bruttó 1.190.- Ft
  • Előre utalással, illetve bankkártyával történő fizetés esetén: bruttó 990.- Ft

12.000,- Ft feletti vásárlás esetén a házhozszállítás díjmentes.

Magyarország területén kívül nem szállítunk és nem értékesítünk.

1.3. Szállítási határidő

A megrendelések jelentős részének kiszállítása megtörténik 1-3 munkanapon belül.

Nagyon fontos, hogy a moncor.hu eltérő megállapodásának hiányában – a szerződés megkötését követően késedelem nélkül, de legkésőbb harminc napon belül köteles a fogyasztó rendelkezésére bocsátani (kiszállítani) a terméket.

Az moncor.hu késedelme esetén a fogyasztónak minősülő Felhasználó jogosult póthatáridőt kijelölni. Ha a moncor.hu a póthatáridőn belül nem teljesít, a fogyasztó jogosult a szerződéstől elállni.

A fogyasztó póthatáridő kijelölése nélkül akkor jogosult a szerződéstől elállni akkor, ha

a) a moncor.hu a szerződés teljesítését megtagadta; vagy

b) a szerződést a felek megállapodása szerint vagy a szolgáltatás felismerhető rendeltetésénél fogva a meghatározott teljesítési időben – és nem máskor – kellett volna teljesíteni.

2. Fizetés

Fizetés utánvétellel : Lehetőség van arra, hogy a Felhasználó a megrendelés végösszegét utánvétellel, a megrendelt termék futár által kézbesített kézhezvételekor.

Előre utalás bankszámlára : Felhasználó a megrendelt termékek árát azok kiszállítását, átvételét megelőzően fizeti meg a rendelés után e-mailben megkapott bankszámlára banki átutalás útján. Előre utalás esetén a megjegyzés rovatban a megrendelés számot minden esetben szükséges feltünteti. Előre utalás esetén a Felhasználó a megrendelt termékek átvételére csak az átutalás jóváírását követően jogosult.

Bankkártyás fizetés SimplePay rendszeren keresztül: Bankkártyás fizetés esetén a felhasználó a megrendelt termékek árát és azok kiszállítását, az átvételt megelőzően a SimplePay egyszerű és biztonságos szolgáltatásával fizetheti ki. A Megrendelés elküldése gombra kattintva a webáruház átirányít a SimplePay biztonságos fizetőoldalára, ahol a fizetéshez használt kártya adatait szükséges megadni. A SimplePay fizetőoldalon megadott kártyaadatok nem kerülnek a kereskedő birtokába, azokkal kapcsolatban, semmilyen információt nem tárol.

12.000,- Ft feletti vásárlás esetén a házhozszállítás díjmentes.

2.1. Számla

A moncor.hu a megrendelt termékek kiszállításakor vagy azt megelőzően Felhasználó részére, a kifizetés igazolására, a termékkel együtt kinyomtatott számlát ad.